Dubai

/

DUBAI – Potpuno neobičan i moderan grad, svjetsku slavu dobio je poslednjih decenija kada je od jednog malog ribarskog grada, za kratko vrijeme, postao prijestolnica savremene arhitekture, luksuza, ekstravagancije, turizma i šopinga. Nevjerovatan, vrtoglav razvoj grada karakterističan je i za drugi Emirat, koji ćete biti u prilici da vidite, Abu Dabi. Nevjerovatno iskustvo o razvoju jednog grada, upotpunićete brojnim atrakcijama Dubai-a, kao što je Burj Kalifa, najveća zgrada na svijetu, Dubai mal, najveći tržni centar na svijetu, The Palm Jumeirah, najveće i najluksuznije vještačko ostrvo na svijetu,… U zimskom peruiodu Dubai je posebno primamnjiv, zbog lijepog i sunčanog vremena, a ove godine posebno je atraktivan jer je domaćin najveće svjetske izložbe EXPO, koji ćete u našoj organizaciji i posjetiti.

Destinacija Dubai
Odlazak Podgorica
Ture
Vrijeme odlaska
Vrijeme povratka
1
Dubai u januaru

D U B A I

8 DANA – 7 NOĆI, POLAZAK: 14.01.2022.

CIJENA ARANŽMANA: 740€ (sa uračunatim taksama)

Holiday Inn Dubai Al Barsha 4*

1.dan 14.01.2022.g. PODGORICA – TIRANA – DUBAI Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 09.00h. Vožnja do aerodroma u Tirani. Prijava za let avio kompanije Fly Dubai, direktan let za Dubai u 14.35h. Dolazak je predviđen u 22.55h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu Holiday Inn Dubai Al Barsha 4*. Hotel se nalazi u dijelu grada Al Barsha, na glavnom bulevaru grada šeika Zajeda, na 200 metara od metro stanice i na 400 metara od Mall of the Emirates, jednog od najvećih tržnih centara Noćenje.

2.dan 15.01. DUBAI Doručak. Doručak. Nakon doručka odlazak na jutarnju trosatnu turu, starim Dubaijem tokom koje ćete saznati više o istoriji Emirata i načinu života Emiraćana. Svoju jutarnju kafu ćete popiti u majlisu, tradicionalnoj arapskoj gostinjskoj prostoriji, naućete zašto se kafa uvijek doliva dok ne protresete čašicu i kako je izgledao arapski klima uređaj. Obići ćete Al Fahidi, istorijsku četvrt i razgledati tradicionalnu arhitekturu, plovićete sa tradicionalnim brodom abrom, kao i prošetati Gold i Spicesoukovima (tržnicama). Nakon obilaska slijedi autentični arapski ručak. Nakon slobodnog vremena krenućemo metroom do Dubai Mall-a, najvećeg trgovačkog centar na svijetu, veličine 50 fudbalskih igrališta. A ko to bude želio, fakultativno, popeće se na najvišu građevinu na svijetu – Burj Khalifu i uživati u jedinstvenom spektaklu, trenutno najpoznatije muzičke fontane ispred Dubai Malla,. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 16.01. DUBAI Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet. Odlazak do Dubai Frame-a smještenog u Zabeel Parku u Dubaiju. Veliki portal u obliku pozlaćenog okvira čine dva, 150 metara visoka, tornja povezana mostom dugim 93 metra. Posebna atrakcija ovog grada koja ispituje i hrabrost svakog posjetioca, jer je u prilici da šeta po staklenom mostu na velikoj visini. Dubai Frame nije običan okvir, već priča o istoriji i razvoju Dubaija – razvoj grada od nekadašnjeg ribarskog mjesta od 1830. godine kad ga preuzima porodica šeika Maktouma, pa do danas kad je Dubai milionski grad, turistička i poslovna meka. Nakon obilaska Dubai Frame-a odlazimo u Muzej Etihad i Union House, koji svakog posjetioca zainteresuje pričom, o nastanku Ujedinjenih Arapskih Emirata i o tome da je sve moguće ako postoje želja i organizacija. Izlet nastavljamo odlaskom do Madinat Jumeirah, interesantnom dijelu grada kojeg čine hoteli sa pet zvjezdica, soukovi i plaže. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od pedeset restorana, vožnji tradicionalnim barkama abrama duž pet kilometara dugačkog kanala ili jednostavno uživanje u dva kilometra dugačkoj plaži. Za kraj dana u Dubaiju uživamo s morske strane – čeka nas više od sat vremena uživanja u kultnim znamenitostima Dubaija, koje drugačije ne biste mogli vidjeti. Provozaćemo se Dubai Marinom, uživati u pogledu na najveći panoramski točak na svijetu – Ain Dubai Ferris, fotografisati se ispred poznatog Atlantisthe Palm hotela i naravno – Burj Al Araba – u kojem ćemo uživati sa svih njegovih strana. Povratak u hotel, a oni koji žele mogu nastaviti uživati u Dubai Marini i vratiti se u hotel u sopstvenoj organizaciji. Noćenje.

4.dan 17.01. DUBAI Doručak. Transfer do Expo 2020 sajma. Slobodno vrijeme za obilazak Expo-vih paviljona u sopstevnom aranžmanu uz detaljne informacije, mape i predloge koje ćete dobiti. Organizovani transfer u hotel u 21h, ili povratak u sopstvenoj organizaciji, za one koji žele duže da uživaju u ovom jedinstvenom događaju. Noćenje.

5.dan 18.01. DUBAI-ABU DABI-DUBAI Doručak. Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u glavni grad UAE – Abu habi – najveći od sedam emirata, kao i jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova na svijetu. Naše prvo odredište je svjetski poznata džamija šeika Zayeda* nakon koje ćemo posjetiti predsjedničku palatuu Qars Al Watan, jednu od najnovijih emiratskih atrakcija i jednu od najskupljih predsjedničkih palata na svijetu. Nastavljamo izlet odlaskom prema nekadašnjoj pustinjskoj oazi – Heritage Village – gdje ćemo saznati zanimljive informacije, o tome kako se na ovom području živjelo prije pronalaska nafte, pogledati prezentacije starih zanata, ručati ili jednostavno uživati u okruženju. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Abu Dhabija, odlazak u Ferrari ili Warner Bros World, ljubitelji aktivnog odmora mogu iznajmiti kajake i uživati u prirodi Eastern Mangrove nacionalnog parka, dok ljubitelji šopinga mogu posjetiti Marina Mall trgovački centar. Na povratku u Dubai, kratko zaustavljanje ispred Abu Dhabi Louvre muzeja smještenog na ostrvu Saadiyat te jednog od najvećih svjetskih tematskih parkova –Ferrari World na ostrvu Yas. Povratak u Dubai u ranim večernjim satima. Noćenje.

6.dan 19.01. DUBAI Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske ili fakultativno odlazak na safari, ako želite pravu avanturu i nezaboravno iskustvo! Ne propustite pustinjski safari, najpopularniji izlet u Dubaiju i UAE. Iskusni vozači, specijalno obučeni za snalaženje po pustinjskim dinama, učiniće da Vam iskustvo adrenalinske vožnje u udobnim i klimatizovanim džipovima sasvim sigurno ostane u sjećanju. Nakon ovako atraktivne vožnje, posjeta beduinskom naselju pružiće Vam mogućnost da upoznate sve čari drevne arapske tradicije od jahanja kamila, preko oslikavanja kanom, do pušenja nargila u arapskom svijetu poznatih pod nazivom “sheesa”… Pravo arapsko gostoprimstvo osjetićete uz nezaboravan zalazak sunca, ali i ljepotu pustinjske večeri sjedeći pod zvijezdama. Uz ples zanosnih trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju doživećete pravi Orijent… Povratak u hotel. Noćenje

7.dan 20.01. DUBAI Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske. Noćenje

8.dan 21.01. DUBAI Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema međunarodnom aerodromu Dubai u 7.30.h Prijava na let avio kompanije Fly Dubai za Tiranu u 10.30h. Dolazak u Tiranu u 14.35h po lokalnom vremenu. Nastavak puta do Podgorice i dolazak oko 17.30h. Kraj programa.

U cijenu aranžmana je uključeno:

 1. Povtarnu avionsku kartu Tirana-Dubai-Tirana sa aerodromskim taksama
 2. 1 kofer do 20kg + 1 ručni prtljag dimenzija 55x40x23 cm do 7 kg
 3. transfer aerodrom Dubai-hotel-aerodrom Dubai
 4. transfer Podgorica- aerodrom Tirana- Podgorica
 5. hotelski smještaj u Dubaiu, Holiday Inn Dubai Al Barsha 4* ( 7 noćenja sa doručkom)
 6. transfer do Al Fahidi područja i obilazak starog Dubaia sa tradicionalnim ručkom
 7. transfer do EXPO 2020 Dubai lokaliteta i ulaznicu za izložbu
 8. troškovi organizovanja putovanja,
 9. usluge pratioca grupe
 10. međunarodno zdravstveno osiguranje

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. fakultativne izlete
 2. doplata za jednokrevetnu sobu
 3. napojnoce za vozace i vodiče oko 20€ po osobi
 4. hotelske boravišne takse 4€ dnevno

Bukirajte turu