Mauricijus

Mauricijus

Mauricijus, ostrvski dragulj u Indijskom okeanu, mami posjetioce svojim egzotičnim pejzažima, tirkiznim lagunama i raskošnim plažama. Ova mala zemlja koja se sastoji od raznolikih kultura i nasljeđa, pruža jedinstveno iskustvo koje obuhvata avanturu, relaksaciju i otkrivanje bogate istorije.

 

Glavni grad Port Louis pulsira energijom sa svojim šarenim tržnicama, istorijskim građevinama i živopisnom gastronomskom scenom. Posetite Aapravasi Ghat, UNESCO-vu svjetsku baštinu, koja svjedoči o istoriji indijskih kontraktnih radnika, ili prošetajte kroz botaničke vrtove Pamplemousses i divite se raznolikosti egzotičnih biljnih vrsta.

 

Mauricijus je takođe poznat po svojim rajskim plažama, poput Belle Mare, Le Morne i Flic-en-Flac, koje nude savršeno okruženje za opuštanje i uživanje u tirkiznim vodama. Aktivnosti poput ronjenja, snorklinga, vožnje brodom i jedrenja na dasci su neizostavni deo iskustva na ovim obalama.

 

Za one koji traže avanturu, unutrašnjost ostrva nudi spektakularne pejzaže, uključujući planine, šume i vodopade. Posetite Gorges National Park Black River, gde možete istražiti netaknutu prirodu i divlji život, ili se provozajte kroz šume na leđima konja ili ATV-a.

 

Mauricijus je takođe raj za ljubitelje hrane, sa svojom raznolikom gastronomijom koja spaja indijske, kineske, kreolske i evropske uticaje. Probajte ukusne lokalne specijalitete poput curryja, biryanija, fricassea i samoussas, uz osvežavajuće koktele od svježeg voća.

 

Sa svojom izvanrednom ljepotom, raznolikom kulturom i gostoprimljivim ljudima, Mauricijus pruža nezaboravno iskustvo koje će ispuniti svačije želje i pružiti uspomene za cio život. Doživite čarobnu atmosferu Mauricijusa i zakoračite u raj na zemlji.

Mapa

Galerija