Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli, tropski raj smješten u Indijskom okeanu, predstavljaju slikoviti arhipelag od preko 100 ostrva koja mame posjetioce svojom netaknutom prirodom, bijelim pješčanim plažama i tirkiznim lagunama. Ova destinacija pruža savršenu mješavinu luksuza, avanture i opuštanja, čineći je magnetom za putnike širom svijeta.

 

Glavno ostrvo, Mahé, nudi nezaboravna iskustva, od šetnji duž obale do posjeta lokalnim tržnicama i istorijskim znamjenitostima. Posjetite prelijepe plaže poput Anse Intendance i Beau Vallon, gde možete uživati u kristalno čistim vodama i bijelom pijesku. Za ljubitelje prirode, Nacionalni park Morne Seychellois nudi brojne staze za pješačenje kroz tropske šume i panoramske vidikovce.

 

Ostrvo Praslin poznato je po svojoj bujnoj vegetaciji i izvanrednim plažama, uključujući i Anse Lazio, koja se često smatra jednom od najljepših plaža na svijetu. Nezaobilazna atrakcija na Praslinu je i dolina Vallee de Mai, UNESCO-va svjetska baština, dom endemskog drveća coco de mer i raznih vrsta ptica.

 

Za romantične trenutke ili luksuzni odmor, Sejšeli nude i privatne otoke poput La Digue i Fregate, gde se možete opustiti u ekskluzivnim vilama ili kućama na plaži, daleko od gužve i buke.

 

Uz toplu klimu tokom cijele godine i srdačno gostoprimstvo lokalnog stanovništva, Sejšeli su destinacija koja će vas očarati svojom prirodnom ljepotom i opuštenom atmosferom. Doživite rajsku atmosferu Sejšela i stvorite nezaboravne uspomene u ovom tropskom raju.

Mapa

Galerija