Nacionalni park Skadarsko Jezero

NACIONALNI PARK SKADARSKO JEZERO

Predio Skadarskog jezera je nesto što turista mora vidjeti da bi povjerovao da takve prirodne ljepote zaista postoje. Ovo je veoma atraktivna destinacija zbog prirodnih bogatstava, prilično lagane dostupnosti i vodene i kopnene, a na njemu postoje uslovi za razvoj različitih vrsta turizma tokom čitave godine, kao npr. gledanje ptica, posjeta kulturno-istorijskim spomenicima, spaleologija, krstarenje i drugi obilici turizma. Ovakva ponuda može da odgovori na sve vaše želje, ukuse i zahtjeve.

Istovremeno, ovaj predio je veoma pogodan i za uživanje i odmor u tišini. U okolini jezera nalazi se i veliki broj kuća autentične arhitekture, pravljene od kamena i drveta, ispred kojih se pruža fantastičan pogled na jezero. U njima obično domaćini nude lokalne specijalitete od freške ribe i lično proizvedeno domaće vino.

Ljeti, topla jezerska voda stvara izuzetno dobre uslove za kupanje, a odmor i sunčanje su mogući na nekoj od više lijepo uređenih plaža. U blizini su mala ribarska sela Vranjina, Virpazar, Dodoši… Neizostavna ponuda i atrakcija jezera je lov i ribolov. Ovdje se odražavanju veslarsko-jedriličarske regate, biciklističke ture, gastro ture…

Podgorica – Skadarsko jezero – Podgorica

Otkrijte najveće jezero u Crnoj Gori, koje se nalazi na maloj udaljenosti od Podgorice. Istražite prirodni park na brodu za krstarenje. Probajte lokalnu hranu i piće. Uživajte i pravite nevjerovatne fotografije u kanalima lokvanja. Lov na rijetke i izuzetno ukusne vrste riba-sumornih šajnova i jegulja, učiniće da ne možete odoliti da probate ove tradicionalne specijalitete.