Turska

Turska

Dobrodošli u Tursku, zemlju koja spaja bogatu istoriju sa modernim čarima i neodoljivim gostoprimstvom. Sa svojom raznolikom ponudom atrakcija, Turska predstavlja izvanrednu destinaciju za sve vrste putnika, od avanturista koji žude za aktivnostima na otvorenom, do ljubitelja istorije i kulture.

 

Zapanjujući pejzaži Turske nude nezaboravne avanture. Od spektakularnih planinskih vrhova u regiji Kapadokija, do tirkiznih voda Mediterana na obalama Antalije, Turska obiluje prirodnim ljepotama koje će zadovoljiti svakog putnika. Aktivnosti poput planinarenja, vožnje balonom, jedrenja na dasci i skijanja su samo neke od mogućnosti koje Turska nudi.

 

Za one koji žele da istraže istoriju i kulturu, Turska nudi neiscrpnu riznicu arheoloških blaga i spomenika. Posjetite antičke gradove poput Efesa i Pamukkalea, fascinantne ostatke rimskih i grčkih civilizacija. Uživajte u posjeti Sultanahmet džamiji u Istanbulu, grandioznom spomeniku Osmanlijske imperije, ili se prepustite čarima Grand Bazaar-a, najveće tržnice na svijetu.

 

Ne zaboravimo ni na tursku kuhinju koja je poznata po svojoj raznovrsnosti i ukusu. Uživajte u tradicionalnim jelima poput kebaba, baklava, i meze-a, uz čašu turskog čaja ili kafe.

 

Zakoračite u čarobni svijet Turske i doživite nezaboravno putovanje puno avanture, kulture i neprocjenjivih trenutaka.

Mapa

Galerija