Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar, biser Indijskog okeana, predstavlja arhipelag od preko 50 ostrva, smještenih uz obalu Tanzanije. Ovaj egzotični raj oduzima dah svojom raznolikom ljepotom, kombinujući predivne pješčane plaže sa tirkiznim morem, bujnim palmama i istorijskim bogatstvom koje seže duboko u prošlost.


Glavni grad arhipelaga, Stone Town, privlači svojom mističnom atmosferom i istorijskim šarmom. Kroz svoje uske uličice i lavirinte, Stone Town otkriva bogatu istoriju i uticaje različitih kultura koje su kroz vjekove oblikovale ovaj deo svijeta. Posjetioci mogu lutati kroz tradicionalne Swahili kuće, posjetiti živopisne tržnice ispunjene lokalnim proizvodima i zanatskim radnjama, kao i istražiti utvrđene palate i džamije koje svjedoče o burnoj prošlosti ostrva.


Zanzibar je takođe poznat po svojim začinskim baštama koje su nekada bile epicentar svjetskog trgovinskog puta začinima. Danas, posjetioci mogu posjetiti ove fascinantne plantaže i naučiti o uzgoju i upotrebi začina kao i o istoriji trgovine koja je oblikovala region.


Naravno, ono što najviše privlači posetioce su beskrajne peščane plaže i tirkizne lagune koje pružaju savršeno okruženje za opuštanje i uživanje. Aktivnosti poput ronjenja, snorklinga, vožnje kajakom i jedrenja su neizostavan deo iskustva na ovim obalama. Sa prelepim zalascima sunca i toplim gostoprimstvom lokalnog stanovništva, Zanzibar je ne samo destinacija za odmor već i mesto gde se stvaraju nezaboravne uspomene i otkrivaju tajne tropskog raja.

Mapa

Galerija